ΣΠΑΝΑΚΙ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ TETRAGONIA TETRAGONIOIDES
Μεγέθυνση Φωτογραφίας
Σπόροι
Το σπανάκι της Νέας Ζηλανδίας είναι ένα φυτό που βοτανικά έχει ελάχιστα κοινά με το «πραγματικό» σπανάκι, αλλά έχει παρόμοιες θρεπτικές αξίες και ενδιαφέρουσα γεύση. Η γεύση του σπανακιού της Νέας Ζηλανδίας είναι πιο απαλή από το κανονικό σπανάκι και τα φύλλα είναι πιο σαρκώδη.Τα φύλλα και οι βλαστοί καταναλώνονται ωμά ή βρασμένα.Τα κόβουμε όταν είναι τρυφερά και το φυτό αναπτύσσει πολλούς πλάγιους βλαστούς για συνεχή συγκομιδή.Εποχή σποράς άνοιξη- καλοκαίρι και είναι πιο ανθεκτικό στη ζέστη από το κλασσικό σπανάκι. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Β, C, K, A), πρωτεΐνες, μέταλλα (κάλιο, ασβέστιο και φώσφορο) και μικροστοιχεία.